Općina Velika Trnovitica završila je s provedbom III. faze provedbe projekta Zaželi-program zapošljavanja žena pod nazivom „Ruka podrške“ u potpunosti financiranom iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

28. srpnja 2023. u Općini Velika Trnovitica održana je završna konferencija s partnerima na projektu i zaposlenim ženama na kojoj je istaknuta važnost provođenja ovog projekta te koliki on značaj ima za mjesto poput Velike Trnovitice gdje živi velik broj starijih stanovnika.

Prema povratnim informacijama krajnjih korisnika, žene zaposlene na projektu su besprijekorno obavljale svoje poslove te uz svakodnevno čišćenje, nabavku namirnica i lijekova te razgovor s korisnicima značajno poboljšale njihovu kvalitetu života.

Projekt se provodio od veljače do srpnja 2023. godine te je obuhvatio sveukupno 70 osoba, uključujući zaposlene žene i krajnje korisnike, a završio je s devet zaposlenih žena te 54 krajnja korisnika kojima je podijeljeno oko 350 paketa s higijenskim potrepštinama redovno dostavljanim na kućni prag.

Veliku ulogu na projektu imali su partneri Općine Velika Trnovitica: Hrvatski zavod za zapošljavanje, ispostava Garešnica te Hrvatski zavod za socijalni rad koji su svojom stručnošću i susretljivošću olakšali njegovo provođenje.

S obzirom na pozitivna iskustva i sve veću potrebu starijih mještana, Općina Velika Trnovitica zainteresirana je za nastavak projekta po završetku ove faze.