Športsko ribolovno društvo “Klen”

 

v_trnovitica_5

Športsko ribolovno društvo „Klen“ osnovano je 1998. godine, a danas se može pohvaliti kao jedno od najboljih ribolovnih društava na području Bjelovarsko-bilogorske županije i šire. Šrd „Klen“ je član Športsko ribolovne zajednice „Garešnica“ i upravljanje ribolovnim objektima je uređeno lovno-gospodarskom osnovom Zajednice. 30-ak članova na čelu s predsjednikom Stevom Šoški uredno brine o održavanju ribolovnih objekata, te u suradnji sa općinskim vlastima radimo na promociji ribolovnog turizma. Kao dobri domaćini sa vodama bogatim plemenitom ribom, možemo se pohvaliti i turistima koji nam se uredno vraćaju, a dolaze iz gotovo cijele središnje Hrvatske.

v_trnovitica_6

Uz redovne dnevne ribolove organiziramo i noćne ribolove na najvećeg predatora u našim vodama – SOMA. Uredno svake godine poribljavamo naše vode sa šaranom i amurom, ali također uzgajamo i štuku, deveriku, linjaka, klena, bijelku,cvergla,okuna, babušku i dr. Ugodno prirodno okruženje možemo zahvaliti našem dugogodišnjem predsjedniku i prijatelju, pokojnom Luki Tomaševiću koji je svojim optimizmom i strašnim zalaganjem pomogao da naši ribolovni objekti postanu pravo mjesto za bijeg iz civilizacije i mjesto za savršen odmor. Naša ribička kuća je opremljena solarnim sustavom za opskrbu električnom energijom dostatnim za potpuno autonomno funkcioniranje objekta. Ribolovna sezona na našim vodama je otvorena od početka ožujka do kraja listopada za sve turiste i ljubitelje ribolova i prirode. Uz ribolov na našim ribolovnim objektima održava se i nastava u prirodi, gdje djeca mogu uživati u svim ljepotama našeg kraja. Također uz ribe vrlo često se mogu vidjeti i razne vodene ptice kao što su čaplje, gnjurci, labudovi pa i divlje patke i dr., a imamo i neobične stanare –obitelj dabrova.

Ribolovni objekti su smješteni nedaleko ceste koja povezuje Veliku Trnoviticu i mjesto Ladislav, svega 500-ak metara od samog centra naše Općine.

Kontakt i više informacija možete dobiti također i na našoj facebook stranici – https://www.facebook.com/srd.klen

BISTRO !!!

Theme by Anders Norén

Skip to content