Prijam novorođene djece

Općina Velika Trnovitica, u ponedjeljak, 6. veljače 2017. godine, u prostoriji općinske vijećnice, održala je prijam novorođene djece, kao i njihovih roditelja koje je srdačno pozdravio načelnik Ivan Marković te im, uz ostale lijepe želje, poželio još prinova u obitelji.

00

Na tradicionalno darivanje, pozvano je 5 djevojčica i 4 dječaka, a općinski načelnik je, prema Odluci Općinskog vijeća Općine Velika Trnovitica, darivao svako novorođeno dijete u iznosu od 7.000,00 kuna, pa je iz općinskog proračuna, ove godine za najmlađe Trnovitičane izdvojeno ukupno 63.000,00 kuna. Darivanju se pridružila i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Garešnica, Melita Lozina te im uručila prigodne pakete.

07

06

Poznato je kako je najljepši dar svakog čovjeka rođenje njegova djeteta, a kako bi se istima osigurao što bolji život, Općina im pomaže od rođenja pa sve do kraja školovanja i to na način da se sufinancira i boravak djece sa područja Općine Velika Trnovitica u Dječjem vrtiću u Hercegovcu u iznosu od 400,00 kuna po djetetu, predškolskoj djeci financira se Mala škola, osigurava se besplatan školski obrok za djecu slabijeg imovinskog stanja, besplatni školski udžbenici za svu djecu od prvog do osmog razreda te se sufinancira i prijevoz trnovitičkih učenika srednjih škola, a od sljedeće godine, Općina planira osigurati i stipendije za svoje studente jer djeca su naša budućnost i nada u bolje sutra.

08 09 10 11 12 13 14 15

01 02 03 04 05

 

 

spacer