Leon Pranjić, maturant Tehničke škole Bjelovar, koji dolazi iz Nove Ploščice, sudjelovao je na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola, World Skills Croatia 2022. od 10. do 12. svibnja 2022. godine.

Na Državnom natjecanju osvojio je 1. mjesto u disciplini “Građevinska tehnologija“. Načelnik Marković čestitao je Leonu na ostvarenom vrhunskom rezultatu te ga nagradio sa novčanim iznosom u znak potpore za navedeni uspjeh.

Prema riječima Leona, pripreme za navedeno natjecanje su trajale sve četiri godine školovanja, a nešto intenzivnije je krenulo dva mjeseca prije samog natjecanja.

Kako je to izgledalo na samom natjecanju koje je trajalo tri dana ispričao nam je Leon, rekavši da je prvi dan pri dolasku morao pripremiti skice izložene zadane konstrukcije te sa svim dimenzijama i mjerama koje su izmjerene. Te mjere su služile za računanje koje je uslijedilo drugi dan, a koji je ujedno bio i najnaporniji jer je samo izračunavanje trajalo od 8 do 17 h. Treći dan je svoja rješenja morao predstaviti u obliku prezentacije.

Čestitamo Leonu na ostvarenim rezultatima te mu želimo puno uspjeha u daljnjem radu.